Skip to main content

Aikaa ja sitoutumista vaativa brändin rakentaminen on pitkä prosessi. Onnistuneesti rakennettu brändi erottaa yrityksen selkeästi kilpailijoistaan ja synnyttää asiakkaille haluttuja mielikuvia ja kertoo yrityksen toimintamallista. Mikäli tähän päästäisiin, tulee brändi myös onnistuneesti jalkauttaa yrityksen sisällä ja ulkona niin henkilökunnalle, asiakkaille kuin myös sidosryhmille. Brändin jalkauttamisessa suunnitelmat siirretään osaksi yrityksen jokapäiväistä toimintaa. Asiakkaat kokevat brändin aidosti, kun henkilökunta sitoutuu brändiin ja toimii sen mukaisesti.

Normet päätti esitellä laajan brändiuudistuksen tapahtuman keinoin. Tapahtuman avulla Normet pystyi jakamaan saman viestin organisaation henkilöstölle yhtäaikaisesti ja mahdollistamaan avoimen keskustelun uudistuksista.

Normetin henkilökuntaa ympäri maailmaa kerääntyivät kaksipäiväiseen NorMeeting -tapahtumaan yrityksen kotipaikkakunnalle Iisalmeen. Brändin jalkautus aloitettiin seminaareissa käymällä läpi koko strategia niin palveluista, tuotteista, visiosta, brändistä, toimitusketjuun asti. Koko tilaisuus pidettiin avoimena vuorovaikutukselle puhujien ja yleisön välillä ja brändin jalkautusta vahvistettiin yhdessä tekemisellä kuten ryhmä workshopeilla, tuoteperheiden esittelyillä, inspiroivilla vieraspuhujilla, asiakaspuheenvuoroilla ja kokemuksien vaihtamisella. Kaikki pääsivät kuulemaan uudesta brändistä, mutta ennen kaikkea myös kehittämään, vaikuttamaan ja keskustelemaan brändiuudistuksen myötä muutoksista arkipäiväisiin toimintatapoihin. Tehokkaan ja onnistuneen kaksipäiväisen kokonaisuuden jälkeen tilaisuuden päätti iltajuhla, jossa koko ryhmä pääsi nauttimaan toistensa seurasta, viihteestä ja vaihtamaan ajatuksia tulevasta.

Osallistujien suusta:

“We got what we came for and the expectations were fulfilled”

“Getting to know each other and exchange experiences was highly appreciated”

“Interesting to see strategies of all business lines also passion of the team and trust in leadership of the company”

“It gave me quite clear targets which I can bring to more detailed level. Now I need to sell this concept across the team.”

Taustaa
Normet on suomalainen 55 vuoden kokemuksen omaava maanalaisten kaivosten ja tunneleiden rakentamiseen tarvittavien laitteiden kehittämisestä, tuotannosta ja myynnistä palveleva yritys. Lisäksi Normet tarjoaa rakennuskemikaaleja, asiakasprosesseja tehostavia kokonaisratkaisuja sekä moninaisia palveluja laitteiden huoltoon ja käyttöön sekä maanalaisen rakentamisen prosesseihin. Normetista on tullut yksi markkinoiden johtavista yrityksistä. Alunperin Iisalmesta lähtöisin oleva Normet työllistää nykyään yli 900 alan ammattilaista, jotka toimivat 28:ssa eri maassa ja yli 40:ssä eri toimipisteessä. Normeeting on vakiinnuttanut paikkansa tiukkana sisältötapahtumana.

Kirjoittanut Saija Lindberg, Normeeting projektin vastuutuottaja 
050 326 0691
saija@funmedia.fi